Türkiye’nin İlk Fikoloji Çalıştayı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

İlan Tarihi:4.05.2024 18:41:00
Güncelleme Tarihi:4.05.2024 18:59:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ergün Taşkın, Prof. Dr. Ersin Minareci, Doç. Dr. Hilal Aydın ve Doç. Dr. Orkide Minareci tarafından düzenlenen Türkiye Fikoloji (Suyosunları Bilimi) Çalıştayı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çalıştayda ilk gün açılış konuşmaları Düzenleme Komitesi Koordinatörü Prof. Dr. Ergün Taşkın ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Minareci tarafından yapıldı. Prof. Dr. Ergün Taşkın, bu çalıştayı düzenleme amaçlarını; Türkiye’de 300 yıldır bu alanda çalışmalar yapıldığı vurgusu ile  emekli olmuş, aktif çalışan uzmanlar ile genç nesli bir araya getirmek, bilgi birikimi ile tecrübe paylaşımı sağlamak olduğunu ifade etti. Taşkın konuşmasına, uzaya çıkan ilk Türk Astronot tarafından yapılan projelerden ikisinin alglerle ilgili olduğunu ve bu konunun gelecekte küresel ısınmayla daha çok önem kazanacağını belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Ersin Minareci ise Deniz Bilimleri alanında en yetkin bölümlerden biri olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyoloji Bölümünün böyle bir etkinlikte uzmanları bir araya getirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Çalıştay kapsamında Fikoloji (Suyosunları Bilimi) alanında yaptıkları öncülük ve çalışmalar için;

Ege Üniversitesi Emekli Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Güner ve Prof. Dr. Atakan Sukatar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öztürk ile Fırat Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Şen’e plaket takdimi gerçekleşti.

Çalıştaya TBMM 24. Dönem Manisa Milletvekili ve Manisa Su Platformu Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş (Mikro ve Makro Evrende Çevre ve Denge), Tübitak MAM Deniz Araştırma Grup Lideri Doç. Dr. İbrahim Tan (Ötrofikasyon ve Kalite Durum Değerlendirmesi), Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Ertan ÇINAR (Türkiye Kıyılarında Yabancı Türlerin Güncel Durumu) ve Ödüllü Su Fotoğrafçısı Bülent Şelli (Sualtı Fotoğrafında Alg Çekmek) çağrılı konuşmacı olarak yer alarak çalıştay kapsamındaki iki günde otuzdan fazla bildiri sunuldu.

Türkiye'de fikoloji çalışmalarında büyük bir bilgi birikimi olduğu ve gelecek çalışmalar için üniversiteler ve kurumlar arası iş birlikleri ile bunun daha da geliştirilebileceği düzenlenen ilk çalıştayla ortaya konmuş oldu.


280 görüldü.    3 Paylaşıldı
DSC_0950 DSC_0990 DSC_0999 DSC_0924 DSC_0945 DSC_0921 DSC_0928 DSC_0935 DSC_0939 DSC_0933 DSC_0942 DSC_0962 DSC_0980
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
280
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası